PLEXR® Плазмата в помощ на естетиката. Първият в света плазма генератор за медицински цели.

Апаратът PLEXR® е медицинско устройство, разработено от експерти в областта на естетичната медицина и хирургия, създаден от компанията GMV, Италия, и е с международен патент на технологията.
PLEXR® е т.нар. „плазма генератор“, който използва четвъртото агрегатно състояние на материята – плазма.

PLEXR® е микроплазмен уред, който пренася концентрирана топлина към третираните кожни тъкани, която се получава от йонизиране на газовете на база разликата в потенциалите на кожата на пациента и уреда. Разликата в напрежението генерира малка електрическа дъга, подобна на кратка светкавица, която причинява сублимация на повърхностния слой на кожата без да предава нежелана топлина към околните тъкани.


Плазма генератор Plexr

PLEXR® въздейства върху повърхностния слой на кожата, предпазвайки долните слоеве, което намалява драстично всякакво възможно трайно увреждане на кожата.
Неинвазивната медицинска хирургична практика е безкръвна, безопасна, лесна за прилагане и без рискове, както за пациента, така и за лекаря. Предимствата при прилагането й са възможността да се избегне анестезия, да не се оставят белези, да не се поемат неоправдани рискове.
По време на процедурата на третираното място веднага се образува коричка, която пада след около седмица, като отдолу не оставя никакво посиняване или белег, благодарение на много повърхностното действие на PLEXR®.
Коричките трябва да се оставят да паднат сами, което се случва за около 1 седмица. Първите ден-два са възможни отоци и зачервявания. От изключителна важност е да се използва слънчезащитен крем с висок фактор след процедурите с PLEXR®.


Приложения на PLEXR®:

• Неинвазивна блефаропластика на долен и горен клепач;
• Отстраняване на ксантелазми;
• Корекция на белези от акне;
• Лечение на акне в различни етапи, както и в активна фаза;
• Отстраняване на различни доброкачествени кожни образувания;
• Заличаване на стрии;
• Премахване на старчески петна;
• Заличаване на фини и средно дълбоки бръчки – тип „пачи крак“, „пушачески бръчки” и др.;
• Стягане при увисвания на кожата на лицето и шията.

Болезнени ли са процедурите с PLEXR®?

Преди процедурата се поставя крем анестетик за около 30 минути, за да се сведе до минимум дискомфортът. След процедурата е възможно да има усещане на парене, което може да се облекчи с поставяне на студен компрес.

Има ли някакви странични ефекти от процедурите с PLEXR®?

След терапията с PLEXR се образуват малки кафяви корички. Възможно е да има оток в продължение на няколко дни, особено в зоната около очите, както и зачервяване след отпадане на коричките, което продължава няколко дни. Желателно е коричките да не се отстраняват насилствено, а да се оставят да паднат сами. Задължително е ползването на слънцезащитен крем с висок фактор.

Колко процедури са необходими?

От 1 до 3 процедури, извършвани през интервал от 4-6 седмици.

Каква е продължителността на процедурата?

Продължителността на процедурата зависи от третираната област, като обикновено е от 30-40 минути.
Процедура:Цена:
Отстраняване на доброкачествени кожни образувания70 – 190 лв.
Терапия на белези от акне100 – 250 лв.
Неинвазивна блефаропластика на долен и горен клепач300 лв.
Неинвазивна блефаропластика на долен клепач200 лв.
Неинвазивна блефаропластика на горен клепач200 лв.Открий новото си АЗ
Открий новото си АЗCopyright @ 2019 Дерматологичен център Dermmed. Всички права запазени.Copyright @ 2019 Дерматологичен център Dermmed. Всички права запазени.