Ботулинов тоскин при мимически бръчки 

Ботулинов токсин, това е невротоксичен протеин, произведен от бактерията Clostridium botulinum. Търговските форми се продават под марките Botox, Dysport и други.

Ботулиновият токсин е най-добрият нехирургичен метод за третиране на мимическите бръчки в областта на челото, около очите и между веждите. Инжектирането на ботулинов токсин цели да отпусне определен мускул или група от мускули, като по този начин изглажда и предотвратява образуването на бръчки в третираната област и прекратява задълбочаването  им, когато вече са се образували.
С помощта на ботулиновия токсин веждите се повдигат, очите се разкриват, лицето придобива ведро, свежо излъчване.


поставяне на ботулинов токсин

В кои зони  на лицето се поставя?

Третират се мимическите бръчки в областта на челото, около очите и между веждите.

Колко време трае процедурата по поставяне на ботулинов токсин?

Процедурата трае около 20 минути, като преди това има престой от около 20 минути с обезболяващ крем.

Болезнена ли е процедурата?

Инжектирането на ботулинов токсин трае около 20 минути и се предхожда от използване на обезболяващ крем, за да се намалят негативни усещания. По време на инжектирането може да има леко усещане за убождане.

Колко време трае ефектът от процедурата?

Максималният ефект настъпва на 14-тия ден от процедурата, като първите промени се виждат на 72-я час. Продължителността на ефекта е 4-6 месеца.
При необходимост от корекция, допълнително инжектиране може да се направи в рамките на първите 14 дни.Дерматологът поставя ботулинов токсинПоставяне на ботулинов токсинОткрий новото си АЗ


Открий новото си АЗ

Copyright @ 2019 Дерматологичен център Dermmed. Всички права запазениCopyright @ 2019 Дерматологичен център Dermmed. Всички права запазени