Ултразвуков лифтинг с HIFU 

HIFU (високочестотен фокусиран ултразвук) е революционна неоперативна технология за стягане на кожата и лифтинг ефект на различни зони от лицето и тялото. HIFU терапията е подходяща за третиране на отпусната кожа на челото, около очите, брадичката, линията на долната челюст, шията, деколтето, корема, седалището, вътрешна част на бедрата и ръцете.

Чрез HIFU технологията се достига и до най-дълбокия слой на кожата – т.нар. SMAS (повърхностен мускулен апоневротичен слой). Този слой е изграден от колагенови и еластинови влакна и е разположен между подкожната мастна тъкан и мускулите, като по този начин поддържа меките тъкани на лицето. С възрастта колагенът в SMAS – слоя губи еластичността си и кожата се отпуска.

Прецизно насочената високоинтензивна ултразвукова енергия (HIFU) прониква дълбоко в кожата и повишава температурата в точката на въздействие до 65°С. Това води до свиване и скъсяване на колагеновите и еластиновите влакна, и  активира процес на синтез на нов колаген. По този начин се постигат видими резултати в състоянието и вида на кожата, без да се налага пациентът да преживява неудобствата и страничните ефекти на хирургична интервенция. Предимството на този метод е, че въздействието върху дълбоките структури се осъществява без да се нарушава повърхностният епидермален слой, като по този начин няма период на възстановяване.HIFU

Какво представлява процедурата?

Процедура отнема около 20 до 60 минути, в зависимост от областта на третиране. Върху кожата се нанася прозрачен гел, след което започва обработката на зоната. Всяка зона се обработва от 1 до 3 пъти с накрайници, проникващи до различна дълбочина, в зависимост от ефектът, който се цели.

Болезнена ли е процедурата?

По време на процедурата се усеща леко парване и боцкане. Веднага след процедурата се появаява зачервяване, което отзвучава в рамките на няколко часа. На следващия ден може да има слаб оток, а обработената зона да се усеща като натъртена при допир.

Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите в областта на лицето и шията варира от 1 до 3, в зависимост от възрастта и индивидуалните особености. Необходимият брой процедури за областта на тялото е между 3 и 5.

При всеки ли може да се извършва процедурата?

HIFU терапията не се препоръчва по време на бременност и кърмене, при акне и инфекции в третираната област, при пациенти с тежки сърдечни  и ендокринни заболявания, декомпенсиран диабет, напреднали онкологични  заболявания, както и за приемащите антикоагуланти.

Ултразвукув лифтинг HIFUОткрий новото си АЗ


Открий новото си АЗ

Copyright @ 2019 Дерматологичен център Dermmed. Всички права запазениCopyright @ 2019 Дерматологичен център Dermmed. Всички права запазени