Фракселен лазерен пилинг с CO2

Лазерен пилинг с CO2 е един от най-успешните методи за лечение на белези от акне, за премахване на повърхностни пигментации и изравняване на тена, намаляване на бръчките и фините линии и подобряване текстурата на кожата, чрез стимулиране образуването на нов колаген. Фракселният лазерен пилинг е подходящ и за зони като шията, деколтето, ръцете, деликатната зона около очите, премахване на стрии.

Ефектът се наблюдава още след първата процедура, но обикновено се препоръчват серия от три, четири, които се повтарят през 3 – 4 седмици в зависимост от дълбочината на пилинга и състоянието на кожата. Максимален ефект настъпва около 6 месеца след процедурата.

Болезнена ли е процедурата?

Процедура се извършва след намазване с обезболяващ гел 1 час преди нея, като тя може да бъде придружена със слаба до умерена болезненост и парене. Нормално е и след процедурата да се усеща парене. След процедурата кожата се охлажда на място с охлаждащи компреси, за около 2 часа.Фракселен лазерен пилинг

Какво да очакваме след процедурата?

В следващите дни е възможно да се получи силен оток на обработваната зона, което е нормална реакция. На места по повърхността на кожата се появяват малки корички, които отпадат за няколко дни.

Какви грижи да полагаме след процедурата?

След процедурата е препоръчително да прекарате поне 48 часа вкъщи, като следвате стриктно предписаната терапия от лекуващия лекар. Употребата на фотопротектор SPF50 е задължителна за по-дълъг период от време. Задължително е да спрете излагането на слънце и солариум.

Фракселен лазерен пилинг
Открий новото си АЗ


Открий новото си АЗ

Copyright @ 2019 Дерматологичен център Dermmed. Всички права запазениCopyright @ 2019 Дерматологичен център Dermmed. Всички права запазени